logo

За хотела

Семеен хотел Вентура съчетава елегантен класически стил с комфорт и уют за бизнес пътуване и релаксиращ престой в неповторима неформална атмосфера. Собствена пивоварна за жива бира, стилно италианско обзавеждане, дъбов паркет и каменна фасада – това са отличителните белези на Бутиков хотел Вентура, достойно оценен като „СГРАДА НА ГОДИНАТА“ в категория „ГРАДСКИ ХОТЕЛИ“ за 2009 година и „БУТИКОВ ХОТЕЛ“ за 2010 г. от Българска Хотелиерска и Ресторантьорска Асоциация.

Комфорт в бутиков стил
Италианска бутикова атмосфера
Сватби и банкети
Ресторант с капацитет до 140 места за Вашата сватба или фирмен банкет
Previous slide
Next slide

Италиански мебели и дъбов паркет, подпокривно пространство с големина на готическа катедрала, каменна фасада и …. огромен индустриален тухлен комин. Това са отличителните белези на бутиков хотел „Вентура” в кв. Аспарухово. А какво прави тухленият комин ли? Той си стои там от края на 40-те години на миналия век. Тогава сградата е строена за квартална пароцентрала по съветски образец. Обслужвала е 19 блокчета, в които са живеели специалисти, ангажирани в изграждането на Варненската корабостроителница. Тогава пароцентралата с пушещия комин е била символ на индустриална революция.
Днес реконструираната сграда е символ на революция в туризма. „Сградата е изоставена преди 30 години. Масираната и реконструкция е продължила от 2006 до 2008г. Запазени са външните тухлени стени, които са с дебелина 50 см. Изградена е нова носеща конструкция. От нула са създадени всички етажни нива, покривът е изцяло подменен. Фасадата на сградата е покрита с камък, а над нея се извисява тухленият комин. Той и сега се използва за вентилация. Интериорът на хотела е изцяло от дъбови италиански паркети и врати, гранити и мрамори, керамика и ковано желязо. Цялостното решение на интериора е в стила на контрастираща лекота – светли тонове дърво по пода и облицовъчните елементи, както и лекота в елементите на обзавеждане.
Хотелът е част от ансамбъла на 19-те руски жилищни сгради, разположени на южния бряг на канала на море-езеро в кв. Аспарухово.
Атрактивен и уникален по рода си… 

Сватба в хотел Вентура

ВКУСНА ХРАНА

Доброто хранене е може би най-чувственият начин да се радваш на живота - факт, който със сигурност ще изпитате, докато обядвате или вечеряте в ресторант "Вентура". Нашият главен готвач е подбрал едни от най-вкусните традиционни и съвременни рецепти, с които приятно ще Ви изненада. "Вентура" разполага със 180 седящи места разпределени в три зали, авангардно декорирани с нужния колорит и индивидуализъм.

ресторант за сватба във Варна

СВАТБИ

Зала "Галерия" е тип уникална бална зала, изключително подходяща за провеждане на сватбени празници, място със собствени стандарти за лукс и екстравагантност. Kaто домакин на много сватбени церемонии, ние вярваме, че всяка сватба е уникална и затова отделяме внимание на детайлите. Мислете за нас като за допълнителен сватбен консултант, който ще отговори на Вашите желания с елегантно и отлично организирано парти.

НАПРАВЛЕНИЯ

Пристигане от автомагистрала „Хемус” и летище Варна

След подминаване на входната табела на град Варна продължете само направо. Централният булевард по който се движите носи името Владислав Варненчик и ще Ви отведе до голямо Т-образно кръстовище в самия център на града. На това кръстовище трябва да завиете на дясно покрай катедралният храм „Св. Успение Богородично”, който се намира от дясната Ви страна и да продължите само направо следвайки посоката за град Бургас.

Продължете да шофирате направо по Аспарухов мост и след като преминете по него се отбийте в дясно за квартал Аспарухово и продължете само направо. След около 2.0 км достигате V – образно кръстовище, което в лявата си посока ще Ви отведе до Хотел Вентура по улица „Мара Тасева“. От дясната Ви страна ще забележите красива постройка с каменна фасада и фронтален паркинг към Хотел Вентура. Добре дошли!